Tält, mat, ligga
Här en vanlig kväll vid 18-20 tiden när vi hittat ett bra övernattningsställe.
1. upp med tältet
1. upp med tältet

2. ibland ligger innertältet för sig, om det ex regnat kvällen innan och vi packat ner ett torrt innertält i ryggsäcken.

3. lättviktsluftadrasser pumpas upp och provliggs, inte för hårt pumpat, är det kallt så ett liggunderlag som isolering också


4. tältet blir en mysig två rummare, ett sovrum för två (ev tre) bäddar samt yttertält med plats för packning

5. maten lagar vi på trangakök med gas


6. När vi är ute 2-3 dagar så har vi mest vanlig vegetarisk mat med oss, gärna sallad, kokta ägg, här quornfileer. Längre resor torkar vi allt och packar och kryddar i portionspåsar som vi blötlägger varje morgon och bär med oss tills det är dags för middag (mer om det ett annat inlägg).
7. i bergen finns det vatten i naturen, i skogen får vi bära med oss. En kopp rött vin är gott till middagen.



Efter kvällstoalett är det gott att krypa ner i en varm sovsäck och vaka in natten. Ljuden från djuren utanför, när man kryper ut i nattmörkret för att lätta blåsan mitt i natten, när man efter några huttrande stela natttimmar slumrar in igen när morgonsolen börjar värma på tältduken, vi räknar med 10-12 timmar säcktid, man vaknar och somnar om mer än hemma i sängen, dels är det hårt underlag, dels kan man frysa, svettas, vakna av något djurljud utanför etc.
Det är känslan att komma så nära naturen, kanske just nattens upplevelser som ger mig mest den där nära känslan att vara ett med naturen. Så rofyllt och avkopplande, som får mig att förstå vem jag är, mitt ursprung, mina resurser, mina behov, mina begränsningar.
Ser mysigt ut!